În Europa începe o nouă viață

Francezii au experimentat primul weekend de libertate, chiar dacă aceasta este condiţionată de regulile fazei 2. Pe plaje, la pădure, la pensiuni sau în case de vacanţă, dar şi în vizită în locuri turistice celebre care s-au redeschis, precum Mont Saint-Michel sau Ctedrala din Chartres.

Cu toate acestea, continuă apelurile şefului statului şi ale membrilor guvernului către francezi de a nu lăsa garda jos, la o săptămână de la redeschidere, primele rezultate urmând să apară în câteva zile.

Graniţele Schengen s-au redeschis aproape peste tot, fără a mai fi nevoie de carantină. Deşi există o vădită nemulţumire legată de lipsa de coordonare cu anunţul italian de redeschidere a frontierelor pe 3 iunie.

Barurile, berăriile, cafenelele şi restaurantele încep să se redeschidă în Germania, dar cu o serie de limitări şi diferenţe între diferitele landuri.

Deschiderea este mai restrânsă în Bavaria, regiunea cea mai afectată de epidemie, unde doar restaurantele cu terase în aer liber se pot redeschide.

În Saxonia-Anhalt, fiecare restaurant trebuie să aibă o autorizaţie din partea autorităţilor pentru a putea redeschide.

În Berlin şi în Renania de Nord-Westfalia, barurile şi berăriile rămân închise din cauza dificultăţii de a menţine distanţa între persoane.

În multe ţări, restaurantele vor trebui să închidă la ora locală 22:00.

Cea mai mare parte a Spaniei a început relaxarea, dar la Madrid şi Barcelona restricţiile rămân în vigoare.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply