În Anglia, numărul deceselor cauzate de COVID-19 a scăzut

În Anglia, numărul deceselor cauzate de coronavirus a scăzut cu peste 5.000 de persoane. Guvernul de la Londra a decis să folosească o altă metodă de calcul pentru a contabiliza decesele cauzate de noul coronavirus.

Până acum, orice persoană confirmată cu noul virus, care deceda ulterior, era inclusă în statistică, inclusiv, de exemplu, persoane care au decedat la două luni de la confirmarea infecţiei într-un accident de maşină.

De acum, termenul limită pentru asocierea decesului cu coronavirus este de 28 de zile. După nouă formulă numărul victimelor scade cu peste 5.000 de persoane.

Dacă până acum, numărul oficial al deceselor în Anglia era de 46.706, astăzi numărul oficial este de 41.329.

Liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer, a declarat că maniera de comunicare a guvernului este esenţială pentru încrederea oamenilor.

Profesorul David Spiegelhalter, statistician Universitatea Oxford, a declarat la BBC, în această dimineaţă, că atât de multe cifre creează, fără îndoială, multe confuzie:

„Îmi pare rău pentru toată lumea. Eu am făcut o listă cu cel puţin cinci numărători diferite ale victimelor COVID-19 din ţară, dar cea veche, folosită de guvern, era ridicolă”, spune David Spiegelhalter.

În Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord numărătoarea victimelor COVID-19 s-a făcut diferit, după o metodă asemănătoare cu cea adoptată de acum şi în Anglia.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply