Guvernul Suediei intenţionează să interzică vânzarea de alcool noaptea, în localuri

Guvernul Suediei a declarat că intenţionează să interzică vânzarea de alcool în baruri, restaurante şi cluburi de noapte după ora 22:00, pe fondul creşterii infecţiilor cu COVID-19.

Suedia nu a limitat mişcarea şi nu a închis întreprinderile, la fel ca mare parte din statele Europei în timpul primului val al pandemiei din primăvară, preferând, în principal, măsuri voluntare pentru a controla răspândirea virusului.

Cu numărul de cazuri în creştere din nou, multe ţări au reintrodus controale stricte, dar Suedia a păstrat măsurile neschimbate.

Prim-ministrul Stefan Lofven a spus că unele persoane au început să ignore recomandările menite să prevină răspândirea infecţiei şi guvernul trebuie acum să facă mai multe.

Toţi indicatorii arată direcţia greşită”, a declarat Lofven la o conferinţă de presă. Lofven a declarat că interzicerea vânzărilor de alcool noaptea va fi în vigoare de la 20 noiembrie până la sfârşitul lunii februarie.

Suedia a înregistrat un număr record de infecţii noi în ultimele săptămâni, care a suprasolicitat sistemul de sănătate. De la începutul epidemiei, Suedia a confirmat 166.707 de cazuri de COVID-19 şi 6.082 de decese.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply