Guvernul Merkel cere reguli mai stricte pentru petreceri

Guvernul Angelei Merkel doreşte să restricţioneze dimensiunile petrecerilor permise pentru a controla răspândirea coronavirusului în Germania, potrivit unui proiect de rezoluţie citit de Reuters înaintea unei întruniri a cancelarului cu premierii statelor.

Germania a făcut faţă mult mai bine pandemiei comparativ cu alte state, până în prezent, dar Merkel a spus liderilor partidului său, luni, că rata îmbolăvirilor ar putea ajunge la 19.200 de cazuri pe zi dacă tendinţa actuală se continuă.

În conformitate cu o strategie concentrată pe focare, guvernul doreşte să înăsprească restricţiile şi să limiteze numărul de persoane care pot participa la o petrecere la 25 în spaţiu privat şi la 50 în spaţiu public, în zonele în care rata îmbolnăvirilor ajunge la 35 din 100.000 pentru şapte zile consecutive.

Potrivit aceluiaşi proect, ar fi impuse interdicii temporare asupra servirii de băuturi alcoolice. Dacă rata îmbolnăvrilor ajunge la 50 din 100.000 timp de şapte zile consecutive, petrecerile în spaţii private ar putea avea cel mult 10 participanţi, în timp ce acelea în spaţiu public maxim 25.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply