Guvernul israelian a votat înăsprirea restricţiilor

Guvernul israelian a votat înăsprirea restricţiilor şi prelungirea blocării încă trei săptămâni. S-a decis închiderea aeroportului Ben Gurion pentru două săptămâni.

În privinţa avioanelor, există un risc în timpul zborului, deoarece avioanele sunt spaţii închise, aglomerate. Pasagerii care vor reveni în ţară sunt obligaţi să respecte regulile statului, cum ar fi izolarea.

Pentru vizitatorii străini, graniţele sunt închise încă din luna martie. În perioada Sărbătorii de Sucot, care începe vineri seara, trebuie respectată distanţa de doi metri.

Adunările în spaţiul public sunt limitate la 20 de persoane. Populaţia se poate deplasa numai la un kilometru de locuinţă.

Responsabili din domeniul sănătăţii publice au atras atenţia că reinfectarea cu noul coronavirus este posibilă. Cea mai mare rată a infectării este în cartierele cu populaţie ultraortodoxă.

Rabinii le-au cerut adepţilor să respecte instrucţiunile de sănătate publică. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.000 de cazuri noi la Ierusalim şi 1.200 – la Bnei Brak. În sectorul cu populaţie ultraortodoxă este dificil să fie impusă izolarea, când sunt 10-12 persoane într-un apartament mic.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply