Grecia va permite accesul turiștilor din aproximativ 20 de ţări pe teritoriul său

Grecia va permite cetăţenilor străini din aproximativ 20 de ţări să viziteze teritoriul său, începând de la jumătatea lunii iunie, fără a fi necesar să intre în carantină, au declarat oficiali guvernamentali.

Lista completă va fi anunţată în această săptămână.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că cetăţenii germani vor putea veni în Grecia începând de pe 15 iunie. El a adăugat că zborurile internaţionale din oraşul nordic Salonic vor fi reluate pe 15 iunie, mai devreme decât data de 1 iulie, din planul iniţial.

În prezent, Grecia permite cetăţenilor din toate ţările UE – cu excepţia Italiei, a Spaniei şi a Olandei – să vină cu avionul la Atena, însă aceştia sunt, ulterior, supuşi unei carantine de 14 zile. Vizitatorii din Marea Britanie şi alte state non-UE nu au permisiunea de a intra în Grecia, în prezent.

O sursă guvernamentală a declarat că experţii medicali discută dacă turiştii vor trebui să fie testaţi pentru COVID-19 înainte de a vizita Grecia şi dacă ar trebui recomandate asigurări de sănătate care să acopere astfel de infecţii.

Guvernul elen a anunţat că intenţionează să reia zborurile internaţionale către insulele greceşti începând de la 1 iulie, însă, până la 15 iulie, va refuza accesul cetăţenilor din ţări cu rate ridicate de COVID-19.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply