Grecia va impune un lockdown la nivel naţional

Grecia va impune un nou lockdown la nivel naţional, timp de trei săptămâni, pentru a ajuta la limitarea reapariţiei cazurilor de COVID-19, al doilea val din acest an, după o creştere accentuată a infecţiilor în această săptămână.

„Am ales să iau măsuri drastice mai devreme decât mai târziu”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis. Deşi a spus anterior că un lockdown la nivel naţional era o ultimă opţiune, Mitsotakis susţine că a fost forţat să acţioneze după o creştere a cazurilor din ultimele cinci zile, spunând că fără această măsură, presiunea asupra sistemului de sănătate ar fi „insuportabilă”.

Conform noilor restricţii de la nivel naţional care vor intra în vigoare de sâmbătă, afacerile cu amănuntul vor fi închise, cu excepţia supermarket-urilor şi farmaciilor. Şcolile primare vor rămâne deschise, dar liceele se vor închide.

Ţara a raportat mai puţine cazuri decât majoritatea ţărilor din Europa, în principal din cauza carantinei la nivel naţional pe care a impus-o când a izbucnit pandemia, în luna februarie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply