Grecia se pregăteşte pentru sezonul estival

În Grecia se fac pregătiri pentru organizarea primirii de turiști, de la începutul lunii iulie.

Litoralul grecesc va avea un sezon mai scurt, dar mai multe reguli anul acesta vor viza accesul în țară, călătoria cu avionul sau comportamentul pe plajă.

Autoritățile elene negociază și semnarea unor acorduri bilaterale cu mai multe state.

Ministerul turismului, Haris Theoharis, a prezentat deja un plan pentru sezonul turistic, redus la numai trei până la patru luni anul acesta.

Regulile au fost elaborate în strânsă colaborare cu Organizaţia Națională pentru Sănătate Publică, urmând ca ele să intre în vigoare odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic – în condiţii, firește, de corona – la data de 1 iulie.

Astfel, un pasager care doreşte să călătorească din străinătate în Grecia trebuie să fi primit înainte cu cel mult 72 de ore un certificat de sănătate că nu este infectat cu coronavirus. Fără acestea nu se va putea îmbarca la bordul avionului.

Nu vor exista locuri vacante pentru zborurile către şi dinspre Grecia. La zborurile cu o durată de până la patru ore nu se va servi mâncare pasagerilor, ci doar gustări de tip snack.

Turiştii vor părăsi Grecia fără niciun control sanitar, pentru a se evita blocarea și plasarea lor în carantină în Grecia, ceea ce se consideră că ar fi un antistimulent pentru ca cineva să opteze pentru o vacanță în Grecia.

Pentru fiecare regiune turistică a țării, Ministerul Turismului va închiria un hotel care să funcționeze ca hotel de carantină, unde vor fi izolaţi acei turiști care vor fi testați pozitiv la coronavirus.

Toate hotelurile din teritoriu vor contracta serviciile medicale ale unui medic care să constate dacă un turist este testat pozitiv la coronavirus.

Rezultatul unui test va fi cunoscut în maxim şase ore. Nu vor fi oferite mese sub formă de bufet, self service, ci numai mese servite individual.

Şezlongurile pe plajă vor fi așezate la o distanță destul de mare și vor avea o folie de unică folosinţă pentru fiecare vizitator, care, firește, va fi înlocuită de fiecare dată când se va face schimbul acestui vizitator.

Personalul turistic, între timp, trebuie să urmeze cursuri speciale privind regulile sanitare, pentru a face față acestei situații inedite.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply