Grecia a înăsprit regulile după înmulţirea cazurilor pozitive de COVID-19

Ţările europene cele mai afectate de criza coronavirusului, Italia, Franţa, Spania şi Marea Britanie, au reintrodus măsuri sanitare pentru a gestiona noua creştere a numărului de îmbolnăviri care prefigurează un posibil al doilea val epidemic.

Câteva sute de oameni s-au strâns la Madrid pentru a contesta existenţa virusului şi obligativitatea măştii, iar un protest similar a avut loc şi la Bruxelles.

Grecia a înăsprit şi ea regulile după înmulţirea cazurilor pozitive, mai ales în rândul tinerilor, iar autorităţile de la Atena au făcut apel la responsabilitate.

Primele măsuri au afectat barurile şi restaurantele din mai multe staţiuni turistice, precum Atena, insulele Creta, Paros, Kerkyra, oraşul Salonic, dar şi regiunea Halkidiki, care vor avea un orar între 7:00 şi 24:00.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice interioare, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice şi în spaţii unde nu este respectată distanţa minimă de un metru şi jumătate.

Măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecţia COVID se va aplica tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră şi maritimă, inclusiv pentru cetăţenii care călătoresc în scopuri esenţiale, pentru cetăţenii eleni şi cetăţenii străini cu rezidenţă în Grecia.

De asemenea, tranzitul camioanelor pentru transportul de mărfuri este posibil prin toate punctele de control ale frontierelor terestre ale Greciei, fără a necesita deţinerea unui test molecular negativ, iar măsura prezentării la frontieră a unui test molecular negativ nu se mai aplică în cazul minorilor cu vârsta de până la 10 ani.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply