Gradul de ocupare al asistenţilor medicali în UE a crescut

În sistemele de sănătate ale ţărilor membre ale UE au lucrat, în 2019, 4,45 milioane de asistenţi medicali, surori medicale şi moaşe, cu o jumătate de milion mai multe decât în 2012, se arată într-un raport al Agenţiei de statistică a Uniunii Europene, dat publicităţii în cursul zilei de marţi.

Potrivit raportului Eurostat, numărul total al asistenţilor, surorilor şi moaşelor, care lucrează cu normă întreagă în Uniunea Europeană, a fost anul trecut de 2,2 milioane.

Cei mai mulţ asistenţi medicali erau angajaţi în Germania, procentul acestora fiind de 3,4% din numărul total al angajaţilor.

Germania este urmată de Finlanda (3%), Belgia (2,9%) şi Irlanda (2,8%). Comparativ cu aceste ţări, din cele 27 de state mambre ale UE, în 11 ţări procentul asistenţilor medicali, al surorilor medicale şi al moaşelor a fost de 1,5% sau chiar mai mic.

Cel mai mic raport a fost consemnat în Bulgaria, de 1,1%, urmată în ordine crescătoare de Letonia şi Luxeburg (1,2%), Estonia, Cipru şi Ungaria (1,3%), Grecia şi Polonia (1,4%), precum şi Spania, Portugalia şi România, cu 1,5%.

Anul trecut, în Germania au erau angajaţi 1,5 milioane de asistenţi medicali, surori medicate şi moaşe.

Un număr mare al acestui personal medical era angajat, în 2019, în Franţa, 656 de mii, şi în Italia, 411 mii.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply