Google vine cu o nouă schimbare

google va indexa pornind de la versiunea mobila google va indexa pornind de la versiunea mobila

După patru ani de teste, Google este gata să schimbe regulile jocului. Gigantul american a anunțat vineri că pe viitori intentioneaza sa schimbe indexarea site-urilor. Aceasta se va face pornind de la versiunea mobilă.

Aşa-numita indexare “mobile-first”, presupune că site-urile care sunt mai prietenoase cu utilizatorii de mobil, vor ranka mult mai bine.

Măsura va intra în vigoare din septembrie și a fost pornit de la schimbarea comportamentului consumatorilor, care au început să prefere accesarea mult mai frecventă a site-urilor pe telefon, în detrimentul PC-ului.

Google a început schimbarea politicii de indexare către site-urile mobile încă de anul trecut, așa că, 70% dintre site-uri sunt deja indexate pornind de la varianta pentru dispozitive mobile.

Site-urile care nu s-au ocupat de optimizarea corectă pe mobil, vor avea timp până în septembrie 2020 când începe mobil-first. Dacă până atunci nu rezolvă aceste probleme, se vor alege cu o scădere a traficului din Google, dar și cu o pierderea a locului în afișarea rezultatului.

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply