Germania recomandă ca cetăţenii ei să nu viziteze regiuni din Spania

Tot mai multe ţări europene îşi sfătuiesc cetăţenii să renunţe la vizitele în Spania în această vară. Este o lovitură pentru turismul spaniol, dar la Madrid sunt şi voci care mulţumesc ţărilor care nu recomandă Spania pentru vacanţă.

După Franţa, Marea Britanie, Belgia şi Austria, Germania a lansat şi ea recomandarea astăzi ca cetăţenii ei să nu viziteze regiunile Catalonia, Aragon şi Navarra.

Directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare motivează că e mai bine aşa, pentru că se evită importarea cazurilor COVID-19: „Eu vreau să mulţumesc că belgienii au decis să nu recomande Spania – este o problemă de care scăpăm, pentru că înseamnă un risc mai mic de importuri de cazuri. În cazul Marii Britanii, care impune carantina pentru toate persoanele care vin din Spania, şi această decizie ne favorizează într-o oarecare măsură, pentru că descurajează deplasările din Marea Britanie.”

Până acum, epidemia de COVID-19 a generat pierderea a peste un milion de locuri de muncă. Astăzi, guvernul aprobă între altele o nouă linie de credite pentru companiile afectate, în valoare de 40 de miliarde de euro.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply