Germania doreşte închiderea staţiunilor de schi

Germania doreşte ca ţările alpine să îşi păstreze închise staţiunile de schi, pentru a ajuta lupta împotriva pandemiei de coronavirus, dar cancelarul Merkel a afirmat joi că ajungerea la o înţelegere cu Austria se dovedeşte a fi dificilă.

„Sezonul de schi se apropie. Vom încerca să ne coordonăm în Europa, să vedem dacă putem să închidem toate staţiunile de schi”, a declarat Merkel în Parlament, adăugând că acest lucru ar putea să nu fie posibil, dată fiind rezistenţa Austriei, dar că Germania va încerca din nou.

În primul val de coronavirus, la începutul anului, numeroşi germani s-au îmbolnăvit în staţiunea austriacă de schi Ischgl.

În luna octombrie, Germania a emis avertizări de călătorie pentru zonele populare pentru schi din Austria, Italia şi Elveţia. Franţa, Italia, Austria și Germania au decis ca toate pârtiile să fie închise momentan, în speranţa că toate staţiunile vor putea beneficia de vârful de sezon, dacă şi când rata îmbolnăvirilor ar scădea.

Carantina naţională din Austria urmează să fie ridicată pe 7 decembrie, dar nu este clar ce va însemna acest lucru pentru sectorul de schi. Austria nu a avut o poziţie fermă în ce priveşte regulile europene comune. Germania este cea mai mare sursă de turişti pentru Austria.

Franţa a declarat că pârtiile sale de schi vor rămâne închise până în 2021. Dacă UE forţează zonele de schi să rămână închise, aceasta va înseamna o pierdere de 2 miliarde de euro, pe care UE ar trebui să o acopere, a afirmat ministrul austriac de finanţe, Gernot Blümel.

Elveţia, care nu face parte din UE, permite operarea aroape normală a staţiunilor de schi. Merkel a căzut de acord cu liderii landurilor germane, în cursul zilei de miercuri, să prelungească şi să înăsprească carantina până pe 20 decembrie, dar să relaxeze regulile pe perioada vacanţei de Crăciun, pentru a permite familiilor şi prietenilor să sărbătorească împreună.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply