Gargara, o metodă pentru a preveni infectarea cu coronavirus

Oamenii de ştiinţă din Taiwan recomandă, în scopuri profilactice, gargara cu o soluţie de clorură de sodiu pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

Gargara reduce încărcătura virală cu SARS-CoV-2 şi poate chiar împiedica evoluţia bolii cu COVID-19, au mai precizat oamenii de ştiinţă din Taiwan, în urma unui studiu efectuat recent.

Rezultatele studiului efectuat de cercătorii din Taiwan au fost publicate în revista „Public Health”.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, gargara regulată cu o soluţie de clorură de sodiu, cu o soluţie salină sau chiar cu ser fiziologic recomandat pentru spălarea nărilor sau doar cu apă poate fi una dintre modalităţile de prevenire a coronavirusului.

După cum se ştie, acesta este un remediu foarte bun şi pentru a ucide bacteriile ce provoacă amigdalitele şi faringitele şi pentru a combate durerea din gât.

După cum se mai menţionează, în primele zile, după ingestia virusului SARS-CoV-2, concentraţia cea mai mare a virusului se află în zona gâtului. Dacă în acest moment când el ajunge în gât, vom reduce cantitatea virusului, atunci putem modifica pozitiv evoluţia bolii cu COVID-19.

Cercetătorii din Taiwan recomandă utilizarea acestei metode, împreună cu purtarea măştilor de protecţie, distanţarea socială şi spălarea regulată a mâinilor.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply