Franța, Italia și Danemarca au stabilit recorduri de noi cazuri de COVID-19

Franța, Italia și Danemarca au stabilit recorduri de noi cazuri de COVID-19. Situația din Franța pare cea mai îngrijorătoare.

Pentru prima dată de când a început pandemia, în luna martie, serviciile de sănătate franceze au raportat peste 50.000 de infecții noi pe zi. Până în prezent, există 1.138.507 de cazuri în țară, ceea ce plasează Franța pe locul cinci în lume. Au murit în total 34.761 de persoane.

De asemenea, în Italia a fost stabilit un antirecord – 21.273 de teste pozitive noi (în total 525.782). Creșterea la al doilea val de contaminare a determinat guvernul lui Giuseppe Conte să înăsprească măsurile. Până pe 24 noiembrie se închid cinematografe, teatre, săli de sport și piscinele. Restaurantele și barurile vor trebui să nu mai servească începând cu ora 18:00.

În Danemarca a intrat în vigoare o interdicție temporară a vânzării de alcool în magazine și restaurante după ora 22:00.

Pe de altă parte, în România se remarcă o creștere a numărului de pacienți în unitățile de terapie intensivă. Sute de polițiști au fost dislocați în centrul Bucureștiului pentru a monitoriza respectarea măsurilor în restaurante și cafenele.

Au fost introduse măsuri și mai stricte și în Belgia, pentru a limita răspândirea coronavirusului. La Bruxelles, este interzisă circulația între orele 22:00 și 6:00, după ce până acum a fost de la miezul nopții până la 5:00. Se închid sălile de sport și fitness, precum și teatrele și cinematografele.

Este interzisă organizarea competițiilor sportive, precum și a excursiilor școlare. Purtarea măștilor în locuri publice devine obligatorie. Toate restaurantele sunt închise, iar cele care livrează mâncare la domiciliu își termină programul la ora 22:00.

Toate magazinele se închid la ora 20:00, iar o persoană dintr-o gospodărie are voie să meargă la cumpărături, transmite BNR. Bisericile, moscheile și tot felul de locuri pentru evenimente religioase sunt, de asemenea, închise.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply