Franţa analizează introducerea unor noi restricţii

Preşedintele Emmanuel Macron s-a întâlnit cu miniştrii, astăzi, pentru a discuta posibile noi restricţii, cu scopul de a gestiona un al doilea val de coronavirus.

Franţa, ca şi ţările învecinate, Spania şi Marea Britanie, încearcă să încetinească răspândirea virusului şi să scadă presiunea la care este supus din nou sistemul medical, menţinând în acelaşi timp deschisă economia în valoare de 2,3 miliarde de euro şi protejând locurile de muncă.

Luni, ţara a declarat un număr mai mare de 1.500 de pacienţi la terapie intensivă, nivel la care nu s-a mai ajuns din luna martie.

Macron va face, miercuri, o declaraţie la televiziunea naţională, iar premierul său, Jean Castex, a refuzat să excludă posibilitatea carantinelor locale.

„Nimic nu ar trebui exclus când vedem cu ce situaţie se confruntă spitalele noastre”, a declarat Castex, luni, pentru postul de radio France Info.

Ziarele ”Le Monde” şi ”Le Figaro” au scris că introducerea carantinei COVID în focare este una dintre opţiuni, o posibilitate menţionată în luna septembrie de Consiliul Ştiinţific, care consiliază Guvernul.

Cele mai mari cinci oraşe din Franţa – Paris, Marsilia, Lyon, Toulouse şi Lille – se numără printre cele nouă zone metropolitane aflate deja în alertă maximă, ceea ce înseamnă că barurile şi sălile de sport, ca şi restaurantele, funcţionează respectând măsuri stricte.

Datele oferite de autorităţile din domeniul sănătăţii arată că proporţia de teste pozitive a ajuns la 12%, la nivel naţional. O rată de sub 5% indică că răspândirea este sub control, susţin experţii.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply