Focar de coronavirus la o fermă de vizoni din Spania

Aproape 100.000 de exemplare de vizon, un mamifer asemănător cu nurca, de la o fermă din regiunea Aragon, în Spania, vor fi sacrificate din cauza unui focar de COVID-19.

Animalele au fost testate şi majoritatea au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Nu este exclus ca ele să transmite boala şi la om, după cum spun autorităţile din regiune citate de cotidianul spaniol „El Mundo”.

Primele teste la ferma de vizoni din provincia Teruel au fost realizate în 3 iunie şi au fost negative, dar, potrivit autorităţilor locale, în 22 iunie cinci animale au fost confirmate pozitiv, deşi nu aveau simptome.

Cele mai recente teste, realizate lunea trecută, arată că peste 86% din vizoni sunt pozitive astfel încât s-a luat decizia sacrificării tuturor animalelor.

Autorităţile regionale au spus astăzi că este vorba despre 92.700 de exemplare şi că există certitudinea că se produce o transmitere comunitară a virusului.

Nu se poate spune cu siguranţă dacă există o transmitere de la animale la oameni, există totuşi această posibilitate – au precizat autorităţile din guvernul regional.

Sacrificare a vizonilor va fi dusă la capăt de o companie publică aflată în subordinea Direcţiei de agricultură regională din Aragon, cu măsurile de siguranţă necesare. Legislaţia în vigoare prevede, între altele, indemnizarea celor păgubiţi.

Autorităţile au confirmat şi că în cursul lunii mai jumătate din angajaţii fermei, 7 persoane, au fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus, dar în acel moment era exclusă varianta că au fost contaminaţi din cauza vizonilor.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply