Finlanda introduce noi restricţii de călătorie

Finlanda a anunţat că va reintroduce restricţii de călătorie pentru mai multe ţări considerate în ultimele luni destinaţii sigure, printre care Germania şi vecinii săi de la nord, măsură menită a limita răspândirea coronavirusului.

Călătoriile dinspre Islanda, Grecia, Malta, Germania, Norvegia, Danemarca, Irlanda, Cipru, San Marino şi Japonia către Finlanda vor fi limitate, începând cu 24 august, urmând a fi permise doar cele esenţiale.

Persoanele care revin în Finlanda dinspre aceste ţări vor fi obligate să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, a transmis ministrul de interne finlandez, Maria Ohisalo.

Înainte de anunţul făcut astăzi, Finlanda restricţionase deja călătoriile către şi dinspre majoritatea ţărilor din întreaga lume.

În luna iunie, guvernul finlandez a stabilit pragul de opt până la zece cazuri de noi cazuri COVID-19 pentru fiecare o sută de mii de locuitori, pentru ca o destinaţie să fie considerată sigură.

Autorităţile finlandeze au început să scoată ţări de pe lista celor considerate sigure, în contextul în care un al doilea val de infecţii începe să se extindă de la o ţară la alta.

„Mesajul nostru ferm este că ar trebui evitate călătoriile către ţările riscante. Revenirea în Finlanda dinspre aceste ţări vor duce la carantină şi probleme”, a transmis jurnaliştilor ministrul pentru transporturi şi comunicaţii, Timo Harakka.

Potrivit Centrului European pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, până marţi, în Finlanda, numărul cumulat de cazuri COVID-19 la 100.000 de locuitori s-a menţinut, în ultimele două săptămâni, la 5,2, aceasta fiind una dintre cele mai scăzute rate de infectare din Europa.

În ultimele săptămâni, însă, numărul de noi cazuri COVID-19 este în creştere, autorităţile finlandeze înregistrând până în prezent în total 7.776 cazuri şi 334 decese pe teritoriul ţării.

Marţi, autorităţile au înregistrat 24 de noi cazuri şi un deces. Harakka a anunţat că au fost depistate 43 de cazuri de infecţie cu coronavirus la turiştii sosiţi recent în ţară cu trei curse diferite ale companiei Wizz Air dinspre Skopje către Turku, iar autorităţile încearcă să găsească metode de a anula această rută.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply