Faza a doua de ridicare a restricţiilor, în Anglia

Anglia intră de astăzi în faza a doua de ridicare a măsurilor de restricţie. Bunicii îşi vor putea revedea nepoţii şi vor fi permise grupuri de până la şase persoane din familii diferite, cu respectarea distanţării sociale.

Şcolile vor fi redeschise parţial pentru copiii din primele două clase primare şi cei care au dat examene. Pieţele în aer liber şi saloanele de maşini se redeschid tot de astăzi.

„Acest pachet a fost gândit cu multă atenţie astfel încât să ridicăm o parte din greutăţile impuse de restricţii, dar în acelaşi timp să ţinem rata de propagare a infecţiilor sub valoarea de 1″, a spus Boris Johnson.

În Marea Britanie, aşa-numitul număr R, care indică rata de răspândire a infecţiilor cu coronavirus este acum aproape de valoarea 1. Peste acest nivel, rata infecţiilor devine greu de controlat.

Oameni de ştiinţă care sfătuiesc Guvernul de la Londra susţin însă că această a doua etapă de ridicare a restricţiilor ar fi prea devreme, întrucât încă se înregistreze 8.000 de infecţii noi pe zi.

Premierul Boris Johnson susţine însă că s-au făcut suficiente progresele şi că restricţiile vor fi ridicate cu precauţie.

În Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord măsurile de relaxare sunt mai modeste şi limitate, întrucât autorităţile locale se tem de un nou val de infecţii şi preferă paşii mici şi siguri.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply