Europa se confruntă cu cifre record de cazuri zilnice de COVID-19

Europa a înregistrat un număr mare de infecţii cu coronavirus în al doilea val de epidemie de COVID-19. Potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), tot mai multe persoane vârstnice se infectează cu coronavirus.

Spania a depăşit un milion de cazuri miercuri, după ce a înregistrat 16.973 de noi cazuri de infecţie şi 156 de noi decese din cauza COVID-19. Irlanda a înregistrat peste 2.000 de cazuri zilnice, iar guvernul irlandez a impus noi măsuri stricte. Germania a raportat astăzi un număr record de 11.287 de cazuri, fiind cel mai mare număr zilnic înregistrat de la începutul pandemiei.

În Belgia, vicepremierul belgian a fost internată miercuri noaptea la terapie intensivă, dar starea ei nu este alarmantă. Belgia şi Republica Cehia au cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din lume, raportat la populaţie.

Uniunea Europeană va trimite în Republica Cehia 30 de ventilatoare, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Republica Cehia a înregistrat astăzi un număr record de 14.968 de cazuri de COVID-19. De asemenea, Marea Britanie a anunţat un număr record de cazuri zilnice, 26.688, anunţate miercuri, cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei.

Autorităţile britanice au anunţat şi un număr mare de decese din cauza COVID-19, 191. Italia a înregistrat astăzi 127 de decese din cauza COVID-19, fiind prima dată din luna mai când numărul deceselor a trecut de 100, majoritatea cazurilor fiind înreistrate în regiunea nordică Lombardia, epicentrul epidemiei de coronavirus în Italia.

Polonia a raportat astăzi 12.107 noi cazuri de infecţie cu coronavirus, fiind al doilea record zilnic consecutiv, după 15.199 de noi cazuri înreistrate miercuri.

Autorităţile polone au raportat şi un număr record de decese, 168, de patru ori mai mare decât numărul zilnic de decese din cauza COVID-19 înregistrat în primul val.

În Rusia, ministrul sănătăţii, Mihail Muraşko, a intrat în autoizolare după ce unul din membrii familiei sale a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply