ECONOMIA ÎN VREMEA MOLIMEI

Coronavirus – România: Companii din industria auto
încep producţia de ventilatoare

Companiile româneşti din industria auto au creat o echipă cu scopul de a începe producţia de ventilatoare care sunt indispensabile pentru tratamentul bolnavilor cu coronavirus.

În condiţiile în care numărul de victime din cauza coronavirusului în România a ajuns la 44, decesele dublându-se în ultima săptămână, iar noile cazuri confirmate urmează o tendinţă ascendentă, companiile au anunţat că sunt gata să contribuie cu mijloacele de care dispun pentru combaterea epidemiei de Covid-19, transmite presa locală.

De asemenea, companii care activează în aproape tot spectrul activităţii economice şi-au exprimat disponibilitatea de a produce materiale care sunt necesare pentru prevenirea, combaterea şi terapia Covid-19, provocată de coronavirus, inclusiv producerea de măşti chirurgicale. De altfel, o companie care produce echipamente militare urmează să înceapă producţia de măşti chirurgicale, urmând ca producţia zilnică să se ridice la 500.000 de măşti, în cursul lunii aprilie.

De precizat că medicii care lucrează în spitalele de pe tot cuprinsul României au protestat din cauza lipsei echipamentelor de bază pentru protecţie individuală. 10% dintre cazurile confirmate de coronavirus sunt medici şi asistenţi.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply