Echipa de handbal CSM Reşiţa rămâne în Liga Zimbrilor

Handbalul reşiţean mai primeşte o şansă, după ce anunţase în data de 4 ianuarie că retrage echipa din Liga Zimbrilor, primarul Ioan Popa a revenit asupra deciziei. În urma discuţiilor purtate cu consilierii locali, edilul-şef al Reşiţei a anunţat că gruparea îşi va continua parcursul în Liga Zimbrilor, dar cu o echipă în care vor predomina jucătorii tineri.

„Am decis de comun acord că nu retragem echipa din campionat, însă reziliem toate contractele vedetelor, ca să zic aşa: georgieni, sârbi şi aşa mai departe, care, în ciuda salariilor extrem de mari, pe care le-au avut, şi a condiţiilor foarte bune pe care le-au obţinut de la Primăria Reşiţa, n-au avut rezultate. Noi, din 15 etape am câştigat două pe final. Eram chiar ruşinea campionatului. În consecinţă, ceea ce am propus acum împreună cu consilierii, şi vom valida săptămâna viitoare, va fi să continuăm meciurile în campionat cu o echipă mai restrânsă, în care să dăm şansă celor tineri, juniorilor de 17-18 ani, să arate dacă pot performa şi vom vedea ce se întâmplă la sfârşitul campionatului. Deci am adoptat o variantă mai soft şi nu ne retragem, dar, în acelaşi timp, având în vedere că am avut costuri de aproape jumătate de milion de euro din august-septembrie până la sfîrşitul anului, nu putem irosi resursa financiară a orașului cu „looseri”. În acest context, vedem ce putem face în a doua parte a campionatului cu tinerii pe care îi avem în Reşiţa sau în jur. Probabil că ne vom despărţi şi de antrenor, şi vom opera tot cu un antrenor de aici”, a declarat primarul Ioan Popa.

După turul campionatului, CSM Reşiţa ocupă locul 14, penultimul din clasament, cu 6 puncte obţinute din 14 partide. În prima etapă a returului, pe 3 februarie, echipa va întâlni formaţia CSM Focşani 2007, ocupanta locului 8.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply