Doi copii cu malformaţii cardiace, transferaţi în Italia

Doi copii în vârstă de o lună şi respectiv 3 luni au fost transportaţi de urgenţă la două clinici de specialitate din Italia pentru a beneficia de intervenţii chirurgicale cardiologice.

Cei doi erau internaţi la ”Spitalul Sfânta Maria” din Iaşi. Purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, Lavinia Ionescu a declarat: „Am reușit să transferăm doi copii care vor beneficia de intervenție chirurgicală cardiovasculară, la un spital din Italia. Unul dintre ei a fost transferat la sfârșitul lunii decembrie, având diagnosticul de drenaj venos total aberant. A fost un copil care a trecut și prin infecția COVID-19. S-a negativat la noi în spital și după negativare a permis transferul către clinică. Copilul este bine, a fost detubat și urmează să se întoarcă acasă. În cursul zilei de ieri, am reușit să transferăm al doilea copil.”

Purtătorul de cuvânt al ”Spitalului de Copii Sfânta Maria” din Iaşi, Lavinia Ionescu, a adăugat referiri la însoţitorii copiilor: „Copiii sunt însoțiți de părinți, dar nu beneficiază în Italia de sistem rooming-in. Ei stau despărțiți de copil până în momentul în care acesta poate să se reîntrunească cu mama. În funcție de recuperarea care urmează, controalele vor fi făcute atât în țară, cât și în Italia, dar ei vor rămâne în evidența Clinicii de Cardiologie de la noi.”

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply