Dispută între ţările europene pe tema închiderii staţiunilor de schi

O dispută s-a stârnit între ţările europene, pe tema închiderii staţiunilor de schi pe timpul vacanţei de iarnă. Germania şi Italia, care au luat o astfel de decizie, ar vrea ca măsura să fie adoptată în toată Uniunea Europeană, pentru a evita noile contaminări cu SARS-CoV-2.

Austria se opune ferm unei decizie europene comune pentru că iese din izolare pe 7 decembrie şi speră să-şi revigoreze turismul cu domeniul schiabil, deşi vecinii germani, de exemplu, riscă 10 zile de carantină chiar şi după o escapadă de o zi.

Bulgaria pune şi ea la dispoziţie staţiunea Bansko, Mecca schiatului european, la preţ redus, cu toate că ţara se confruntă cu o inflamare a pandemiei şi cu suprasaturaţie în spitale.

Franţa redeschide staţiunile montane de sărbători, însă cu instalaţiile de pe pârtii oprite, iar Spania vrea, de asemenea, să redeschidă staţiunile, dar condiţiile rămân de definit între guvernul central şi regiuni.

France Presse scrie că în mijlocul cacofoniei europene, Elveţia, care nu este membră a Uniunii, şi-a lansat deja sezonul turistic de iarnă, cu un protocol sanitar strict convenit între autorităţi şi administratorii celor peste 2.400 de instalaţii pentru accesul pe pârtii.

Comisia Europeană a anunţat că problema schiatului este de competenţă naţională, iar şefii de staţiuni din ţările reticente cer acum guvernelor lor să preia modelul elveţian,

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply