Danemarca, de la 2500 de euro pe luna

  Danemarca  a devenit in ultimii ani, una dintre  destinatiile alese de  romanii care vor sa lucreze peste hotare. Desi  nu se afla in top cinci al tarilor in care traiesc cele mai numeroase comunitati romanesti, piata muncii de aici este atractiva, salariile pornind de la 2500 euro pe luna.

  In regat , 10% din populatia care munceste provine din alte state iar anul trecut  a fost inregistrat chiar un record al lucratorilor straini.  Cresterea comunitatii romanesti  in 2021 s-a datorat fara indoiala si Brexitului, multi compatrioti care munceau in Marea Britanie reorientandu-se spre meleagurile daneze.

           S-ar parea ca aceasta tara este pe placul  romanilor pentru ca 80% din cei care emigreaza ajung sa se si stabileasca aici. Peste 40% dintre romanii muncesc in ferme, o treime in domeniul curateniei sau in constructii.

          Pe portalul european, prin reteaua Eures sunt  disponible in aceasta saptamana peste 2800 de joburi  de la lucrător depozit, operator pregătire comenzi deposit ,mecanici de mașini agricole și industriale, conducători de unități din industria prelucrătoare , lucratori in constructii la bucatari si specialisti IT.

Mai multe informatii gasiti pe :https://ec.europa.eu/eures/portal/jv-se/search?page=1&resultsPerPage=10&orderBy=BEST_MATCH&locationCodes=dk

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply