Cumpărătorii din Anglia vor fi obligaţi să poarte o mască de protecţie în magazine

Cumpărătorii din Anglia vor fi obligaţi să poarte o mască de protecţie în magazine şi în supermarketuri, începând din 24 iulie, pentru a reduce riscul unei noi accentuări a transmiterii coronavirusului, a comunicat biroul premierului Boris Johnson.

Săptămâna trecută, Johnson a afirmat că ar putea fi necesare reguli mai stricte privind purtarea unei protecţii pentru faţă, însă duminică un ministru de rang înalt – ministrul secretar de stat Michael Gove – a spus că purtarea măştii ar trebui lăsată la alegerea personală a fiecăruia.

„Prim-ministrul a spus clar că oamenii ar trebui să poarte o protecţie pentru faţă în magazine şi vom face această măsură obligatorie din 24 iulie”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Downing Street.

Marea Britanie a înregistrat cel mai grav bilanţ al deceselor corelate cu pandemia de COVID-19 – aproape 45.000.

În Scoţia, care îşi autoreglementează sistemul de sănătate publică, precum şi în ţări precum Germania, Spania, Italia şi Grecia, purtarea măştii de protecţie este obligatorie, în interiorul magazinelor.

Partidul Laburist, din opoziţie, a criticat guvernul lui Johnson pentru întârzierea în instituirea acestei măsuri în Anglia.

Persoanele care nu vor purta o formă de protecţie a feţei vor risca o amendă de până la 100 de lire sterline, în conformitate cu amenzile existente pentru cei care nu poartă mască în transportul public, amenda fiind scăzută la jumătate dacă este plătită în 14 zile.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply