Cum afli starea la zi a partiilor din Romania

Este aglomeratie mare in aceste zile  in statiunile de pe Valea Prahovei. Sunt multi romani din diaspora veniti sa isi petreaca vacanta de iarna la ski. Ii recunosti usor, fac mereu comparatii cu  tarile in care traiesc acum. Vesnica nemultumire o reprezinta cozile:  la teleferic, la inchirieri, peste tot….doar e sezon si zapada pe partii.

      Familia  Predescu  vine deja pentru a doua oara in aceasta iarna. Sunt relaxati, linistiti , incantati ca si in Romania iti poti organiza concediul online ca sa eviti  imbulzeala sau cozile si sa te bucuri de sporturile de iarna.  Nu sunt singurii . Toate informatiile necesare pentru un sejur perfect sunt disponibile online. Si mai ales ca pot sa vada direct din Franta ce partii sunt deschise si in ce conditii.

     Autoritatile de pe Valea Prahovei s-au mobilizat si acum exista un site in care pasionatii sportului alb gasesc informatii in timp real despre toate conditiile din zona. Pe https://www.teleferic.ro/ exista atat webcam-uri live de pe partii si cat si toate amanuntele legate de starea partiilor, a instalatiilor de transport sau a tarifelor .

     In primul rand poti sa iti calculezi bugetul chiar daca esti la mii de kilometric distanta. De exemplu o urcare cu telecabina  de la Sinaia la Cota 1400 e 20 lei de persoana, o urcare de la Busteni la Babele e 75 ron.  Sunt  prezentate  atat programele de functionare ale  instalatiilor cat si avertizari  privind eventualele avarii. De asemenea gasiti afisate tarifele reale de la telecabine si telescaun din Sinaia, Predeal si Busteni.

Pentru Sinaia si Predeal exista si o lista completa a Skipassurilor. Accesul pentru nocturna din Predeal costa 125 lei per adult si 75 lei per copil. Un abonament pentru tot sezonul pentru un adult atat de zi cat si in nocturna pentru partiile din Predeal si Sinaia ajunge la 3600 ron. In plus este afisata in timp real situatia .

In  ceea ce priveste partiile, gasiti toate detaliile despre starea acestora: daca sunt deschise publicului , care este starea lor, cati centimetri masoara stratul de zapada dar si gradul de dificultate. Astfel pentru incepatori sunt indicate cele usoare cum ar fi Cocosul sau Clabucet Sosire in timp ce skiorii experimentati vor prefera la Predeal – partia Sub Teleferic iar la Sinaia- Papagal sau Carp. 

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply