Croații, printre cetăţenii UE cu cea mai mică vechime în muncă

Croaţii se numără încă printre cetăţenii UE cu cea mai mică vechime în muncă.

Conform ultimelor date Eurostat, durata medie de vechime în muncă preconizată în Croaţia în 2019 a fost de numai 32 de ani şi jumătate, semnificativ mai mică decât media UE şi mult mai mică decât stagiul de muncă pe care îl realizează un lucrător în statele membre mai dezvoltate ale Uniunii.

Potrivit statisticienilor europeni, doar italienii, cu 32 de ani, au avut un stagiu de muncă mai scurt decât croaţii anul trecut, scrie portalul Indeks.

În ceea ce priveşte durata acestui stagiu, chiar şi grecii sunt în faţa croaţilor, a căror durată medie a serviciului preconizată anul trecut a fost puţin peste 33 de ani.

De asemenea, bulgarii, românii şi maghiarii lucrează mai mult decât croaţii.

Potrivit datelor Eurostat, durata medie de stagiu aşteptată în UE anul trecut a fost de aproape 35 de ani, sau trei ani şi jumătate mai mult decât în Croaţia.

Ţara vecină, Slovenia, se află la nivelul mediei UE. Suedezii au cea mai lungă vechime de muncă din UE, care, conform statisticilor europene pentru anul trecut, petrec 42 de ani în câmpul muncii. Ei sunt urmaţi de olandezi, cu o durată medie de stagiu de muncă preconizată de 41 de ani.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply