Criza soferilor loveste si Spania

       Romanii care vor sa lucreze in Spania vor putea sa se angajeze cu usurinta daca detin un permis de conducere de tip C, CE.  Desi este unul dintre sectoarele cu  cei mai numerosi angajati, specialistii estimeaza ca mai este nevoie de 16.000 de soferi de tir si camionagii pentru a acoperi necesarul pietei spaniole de transport atat acum cat si in urmatorii ani.

       Economia Spaniei isi revine incet-incet dupa restrictiile cauzate de pandemie.  Cresterea economica si dezvoltarea afacerilor, in special in sectorul agricol depind in mod vital de transportul marfurilor, Peninsula iberica fiind unul din principalii exportatori de fructe si legume din Europa.

        Dezvoltarea  dimensiunii online a afacerilor si implicit a comenzilor la distanta in timpul pandemiei   a reprezentat o alta cauza a nevoii crescande de livrari .  Dupa criza soferilor din Marea Britanie iata ca a venit randul Spaniei  sa se confrunte cu probleme mari in domeniul transporturilor.

        Spre deosebire de Regatul Unit care dupa Brexit impune restrictii de circulatie cetatenilor din UE , romanii care isi doresc sa fie soferi in Spania au de indeplinit mult mai putine formalitati. Daca detin permise de conducere pentru categorii profesionale pot sa se angajeze cu usurinta. Iar locuri de munca sunt berechet in tóate regiunile din Peninsula.

       De altfel se estimeaza ca la nivelul intregii Europe exista o nevoie a pietei transporturilor de 400.000 de soferi de tir si camionagii.

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply