Cresteri de preturi si concedieri anuntate de patronate in Romania

     Peste 80% dintre patronii de intreprinderi mici si mijlocii au declarat ca in 2022 vor crește prețurile produselor sau serviciilor pe care le oferă cu 10 până la 30% din cauza  facturilor  la energie electrica si gaze, arata un sondaj realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România.Dupa 2 ani de pandemie, antreprenorii au fost bulversati de costul facturilor crescute si cu mai mult de  200%.

     Sondajul realizat de CNIMMR în perioada 02.02-14.02.2022 , in randul a  2260 antreprenori, a mai revelat faptul ca  o treime dintre intreprinzatori recunosc că vor da oameni afară, în timp ce 8% cred ca vor ajunge să închidă firmele. Alte masuri de supravietuire vizeaza  amanarea sau chiar renuntarea la investitii, diminuarea activitatii si  amanarea procesului de digitalizare a businessului.

    Florin Jianu, președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a declarat ca : „Peste 80% au spus ca vor scumpi serviciile si produsele cu 10-30% sau poate chiar mai mult., citat de mediafax.ro

   Deja in Romania se inregistreaza scumpiri la produsele de bază, în medie cu 10-30%. Specialistii au  atras atentia ca economia da semne de incetinire. Produsul Intern Brut s-a redus cu 0,5% în perioada octombrie-decembrie față de trimestrul anterior. Datele Institutul Național de Statistică arată că la nivelul întregului an, România a înregistrat o creștere economică de 5,6%, mult sub așteptările inițiale de 7%.  Iar creșterea prețurilor se va accelera, estimeaza Banca Națională a României (BNR), care se așteaptă ca inflația să treacă de 11% în perioada aprilie-iunie.

    Guvernul dezbate masuri bugetare care trebuie aprobate în vederea sprijinirii sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii.*

Mai multe informatii pe:  http://cnipmmr.ro/

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply