Copiii români din Viena au sărbătorit Ziua Europei

          Copiii românilor din Viena au putut participa la evenimentul  “Mă implic de mic”. Organizat de Ambasada României în Austria proiectul a marcat împlinirea  a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

          Copiii s-au implicat astfel într-o serie de ateliere tematice în limba română în cadrul cărora au aflat mai multe despre semnificația UE și a apartenenței țării noastre la Uniunea Europeana, într-o formă interactivă și în cadrul unui atelier de origami. Apoi s-au îmbarcat într-o călătorie simbolică în jurul mâncării, implicându-se într-o serie de activități – de la creșterea plantelor, utilizarea ingredientelor pentru a pregăti o gustare până la ambalare sustenabilă și compostarea alimentelor. Atelierele interactive au fost organizate de Andrei Rusu, „tânăr ambasador pentru protecția mediului” și președintele Asociației Urban Bike Revolution, împreună cu Dana Mitea de la Slow Food Sibiu.

          Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, precum și viceprimarul de origine română al sectorului 11 din Viena, Ramona Miletic, au evidențiat importanța reluării unor astfel de inițiative tematice pentru copiii din diaspora. Acestea sunt menite să contribuie pe de-o parte la stimularea interacțiunii în rândul copiilor din cadrul comunității, îndeosebi în contextul Anului European al Tineretului  și pe de altă parte să promoveze identitatea românească. .și al Anului European al Tineretului.

         Evenimentul  era planificat să se desfășoare într-o locație emblematică din Viena pentru marcarea aderării României la UE – „Poarta Maramureșeană” din Parcul Laaer Wald. Pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, activitățile au avut loc la sediul Institutului Cultural Român.

Credit info si foto :

https://www.facebook.com/photo/?fbid=361134142715545&set=pcb.361134826048810

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply