Convorbire telefonică între Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o convorbire la telefon cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Discuţiile s-au axat pe propunerile pe care CE urmează să le prezinte, până la sfârşitul acestei luni, cu privire la Planul de relansare economică a Uniunii Europene şi varianta revizuită a propunerii privind bugetul UE pentru perioada 2021 – 2027, a informat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a menţionat sprijinul deplin al României în ceea ce priveşte identificarea celor mai potrivite soluţii pentru redobândirea forţei economice a Uniunii Europene.

Șeful statului a reiterat ideea potrivit căreia „convergenţa şi coeziunea trebuie să rămână principalele obiective la nivel european, astfel încât Uniunea Europeană să iasă mai puternică din această provocare generată de criza COVID-19″.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat şi pentru asigurarea unei infrastructuri puternice de sănătate la nivelul Uniunii, susţinând astfel avansarea de instrumente financiare dedicate pentru soluţionarea acestei provocări în cadrul redresării economice viitoare.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply