Consumul de orez este asociat cu un risc crescut de deces

Consumul de orez este asociat cu un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, indică rezultatele unui studiu publicat în revista „Science of the Total Environment”.

Cercetătorii de la universităţile din Manchester şi Salford au analizat datele provenite de la locuitori din Marea Britanie şi Ţara Galilor şi au evaluat efectul consumului regulat de orez asupra corpului lor.

S-a dovedit că 25% dintre iubitorii acestui produs care aveau probleme de sănătate au prezentat un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

În urma analizei, cercetătorii au descoperit că riscul crescut pentru sănătate în urma consumului de orez este de aproximativ 6%. Potrivit experţilor, orezul poate acumula arsenic, care apoi intră în corpul uman.

Utilizarea pe termen lung a acestui element chimic, chiar şi în doze mici, este periculoasă pentru inimă şi vasele de sânge şi este asociată cu mii de cazuri de moarte prematură în fiecare an.

Pentru a reduce riscul de boală, specialiştii sfătuiesc amatorii acestui aliment să-şi diversifice dieta cu alte cereale, precum şi să aleagă diferite tipuri de orez, cum ar fi basmati sau perlat.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply