CONSULATE ITINERANTE IN 2022

    Romanii din diaspora  au obtinut peste 15.000 de titluri de calatorie si acte in cadrul celor 64 de consulate organizate anul trecut in toata lumea.

    Consulatele mobile ii ajuta pe romanii care traiesc in zone indepartate de misiunile diplomatice permanente sa obtina mai usor acte romanesti. În topul celor 5 consulate itinerante din 2021,  cu cele mai multe servicii consulare se afla consulatul itinerant organizat la Bristol și Plymouth, cu peste 1000 de servicii consulare. Alte 830 de servicii consulare au fost prestate la consulatul itinerant organizat în Insulele Canare urmate de cele din Swansea și Herefold și Belfast.

     Pentru o mai buna planificare in 2022, Ministerul de Externe a lansat o campanie de consultare a romanilor de peste hotare pentru a afla in ce zone romanii necesita servicii consulare.

              Astfel Consulatul General al României la Manchester asteapta propuneri pana in 13 ianuarie, urmand ca analiza și stabilirea calendarului anual sa fie realizate pana in 28 Detalii despre consultarea publică sunt disponibile și la următorul link: http://manchester.mae.ro/local-news/2130.

              In Spania, romanii sunt asteptati sa trimita până la 15 ianuarie, prin e-mail (madrid.itinerant@mae.ro) propunerile ă cu privire la localitățile în care doresc  consulate mobile. Sugestiile primite prin e-mail vor fi analizate până la 28 ianuarie 2022, iar ulterior se vor anunța datele și locațiile.

             La sediul fiecarei misiuni diplomatice din strainatate puteti trimite un e-mail cu propunerile dumneavoastra. Autoritatile precizeaza ca  organizarea consulatelor itinerante va depinde de evoluția situației epidemiologice și de măsurile și restricțiile adoptate de către autorități în efortul de combatere a pandemiei de Covid-19.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply