Consulat itinerant la Lille, Franta

Secţia Consulară a Ambasadei României la Paris organizează un Consulat Itinerant în perioada 11-12 decembrie 2021, în localitatea Lille, în vederea oferirii de asistenţă şi servicii consulare cetăţenilor români care au reședința în următoarele zone: Nord, Pas-de-Calais, Somme, Aisne și Oise, după cum urmează:

– Sâmbătă – 11 decembrie 2021, între orele 9:00– 12:30, 13:30-19:00 ;

– Duminică – 12 decembrie 2021, între orele 9:00 – 13:30.

Accesul la serviciile consulare se va face NUMAI pe bază de programare prealabilă, care poate fi solicitată la Secţia Consulară a Ambasadei României de la Paris, pe adresa de e-mail : paris.consulat@mae.ro, până cel târziu marți, 07 decembrie orele 17.00.

Echipa consulară mobilă se va deplasa în Lille, la sala « Le Gymnase», situată la adresa: 7 place Sebastopol, 59000 Lille.

Vor fi prestate următoarele servicii consulare:

• preluarea cererilor pentru pașapoarte electronice și titluri de călătorie;

• eliberarea pașaportului, dacă acesta se află deja la Secția Consulară (verificați aici);

• preluarea cererilor pentru înscrierea actelor de stare civilă (naștere/căsătorie/deces);

• acte notariale (procuri, declarații, certificate de cutumă, declarații de celibat, atestații);

• preluarea cererilor pentru obținerea actelor din România (CN, CC, CD, respectiv extrase multilingve ale actelor de stare civila, cazier judiciar, verificarea autenticității permisului de conducere);

• preluare dosare prima Carte de Identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani.

În cadrul Consulatului itinerant, ataşatul pentru probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei va acorda consiliere în domeniul muncii și afacerilor sociale și va prelua, spre soluționare, situaţiile/cazurile privind relaţiile de muncă cu care se confruntă cetățenii români din regiunea Lille.

Programările vor fi făcute strict în ordinea cronologică a trimiterii tuturor documentelor necesare serviciului consular dorit și în limita programului de lucru menționat. Dosarele incomplete nu vor fi acceptate.

IMPORTANT!

NU VOR FI ACCEPTATE PERSOANELE CARE NU AU O PROGRAMARE PREALABILA SI NU AU AVUT VERIFICATE DOCUMENTELE.

Nu se iau în considerare cererile primite după data comunicată, cererile venite din alte zone geografice decât cele menționate mai sus și nici solicitările incomplete.

În situația în care aveți deja o programare la Secția Consulara Paris și veți obține un loc în cadrul prezentei sesiuni, vă rugăm să vă anulați programarea obținută pe portal.

Paşapoartele vor fi remise DOAR prin poştă, drept pentru care, la momentul solicitării este necesară depunerea unui plic plastifiat, tip XS, cu confirmare de primire, pre-plătit, auto-adresat și timbrat corespunzător (min.7 euro). (Vă rugăm să scrieți adresa și numele pe plic, iar timbrul să fie deja lipit). Pentru fiecare cerere/pașaport este nevoie de 1 plic individual.

Pașaportul nou poate fi trimis prin poștă doar după anularea vechiului pașaport.

Certificatele / Duplicatele certificatelor / Extrasele de stare civilă, cazierele judiciare sosite din Romania și verificarea autenticității permisului de conducere pot fi trimise ulterior, la adresa de domiciliu, prin poștă, dacă în ziua în care depuneți solicitarea, depuneți si un plic plastifiat, tip XS, cu confirmare de primire, pre-plătit, auto-adresat și timbrat corespunzător (min.5 euro). (Vă rugăm să scrieți adresa și numele pe plic, iar timbrul să fie deja lipit). In caz contrar, ridicarea documentelor se va face la sediul misiunii diplomatice din Paris.

Vă adresăm rugămintea ca, la momentul solicitării programării să atașați documentele în format PDF și să precizaţi următoarele:

• numele şi prenumele solicitantului;

• pentru documentele de călătorie: menționați culoarea ochilor și înălțimea;

• adresa unde locuiți în Franța;

• data naşterii, locul nașterii și codul numeric personal;

• obligatoriu numărul de telefon mobil pentru a vă putea contacta telefonic pentru eventuale detalii.

Lista documentelor necesare pentru depunerea unei cereri de pașaport se regăsește la următoarea adresa:

https://paris.mae.ro/node/267

Lista documentelor necesare pentru depunerea unei cereri pentru actele de stare civilă se regăsește la următoarea adresa : https://paris.mae.ro/node/279

În funcţie de fiecare caz în parte, este posibil să vi se solicite de către Secția Consulară transmiterea de documente suplimentare.

ÎN SITUAȚIA IN CARE DOSARUL ESTE INCOMPLET, CEREREA NU VA PUTEA FI PROCESATĂ ȘI PROGRAMATĂ.

Atenție: taxa consulară pentru un pașaport este de 59 de euro și va fi încasată exclusiv cu cardul bancar

sursa : Ambasada Romaniei la Paris

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply