Compania Blue Air suspenda toate zborurile pana in 12 septembrie

smart

        Compania aeriană low-cost Blue Air a anunţat suspendarea tuturor zborurilor, programate cu plecare de pe aeroporturile din România, în perioada 6-12 septembrie. Potrivit reprezentanţilor companiei,citaţi de agerpres.ro, suspendarea zborurilor a survenit ca urmare a popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului,ceea ce duce ca  Blue Air să se afle în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

          Primul ministru Nicolae Ciucă a declarat că a discutat  cu ministrul Mediului, Barna Tanczos,despre situaţia creată în urma suspendării zborurilor companiei Blue Air şi care ar afecta 3000 de români.

      „Am vorbit cu ministrul Barna, pentru că poprirea a fost făcută de către AFM şi urmează să aibă o discuţie cu cei care au luat această decizie şi să deblocheze situaţia pentru că nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturile din care urmau să vină către ţară. Este vorba de 3.000 de români”, a spus el, înainte de a participa la evenimentul „România Viitorului” organizat la Politehnică, informează tvr.ro.

      La rândul său Ministrul Mediului a cerut reprezentanţilor companiei Blue Air reluarea zborurilor.

    “Blue Air are milioane de lei datorii la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat, conform legii, la recuperarea acestei creanțe. Decizia de a suspenda aceste zboruri este absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor acestei companii. Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să își onoreze obligațiile față de călători li față de bugetul de stat, să se adreseze imediat către AFM și să solicite o reeșalonare a acestei datorii. Are obligația de a plăti această datorie din cauza faptului că nu a achiziționat și nu a restituit certificatele  de gaze cu efect de seră – obligație a companiei, respectată de celelalte companii”, a precizat ministrul, citat de agerpres.ro

Credit info www.agerpres.ro, www.tvr.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply