Cinci regiuni din nordul Spaniei au intrat în carantină

Cu o rată de infectare de 410 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, cinci regiuni din nordul Spaniei au decis să intre în carantină, pentru a încerca oprirea răspândirii virusului.

În Ţara Bascilor nu este permisă nici deplasarea între localităţi, iar în Navarra sunt interzise reuniunile cu persoane care nu fac parte din familia care convieţuieşte.

Regiunea Catalonia va decide dacă impune o carantină totală pentru sfârşitul săptămânii sau o închidere de 15 zile.

Cu o presiune tot mai mare pe sistemul medical, doctorii au anunţat că intră astăzi în grevă generală pentru că se simt maltrataţi. Este primul protest de acest fel în ultimii 25 de ani, care se va desfăşura însă cu asigurarea a peste 80% din servicii pentru populaţie.

Medicii spun că pandemia a descoperit toate deficienţele sistemului afectat de lipsa de investiţii şi de contractele precare ale profesioniştilor. Această situaţie au suferit-o pacienţii care nu au avut la dispoziţie mijloace de bază necesare pentru asistenţa medicală – au precizat sindicatele din domeniu.

Pentru a repara situaţia, guvernul a anunţat astăzi, odată cu aprobarea bugetului pentru anul viitor, care se discută chiar la această oră, o suplimentare pentru sănătate de 151%, adică peste trei miliarde de euro.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply