Cetăţenii se pot deplasa liber în Italia

În Italia, de astăzi, se poate circula liber se la o regiune la alta şi chiar în statele din spaţiul Schengen, în Marea Britanie, dar şi spre America şi Asia.

Ministrul de externe Luigi Di Maio anunţă că Italia este pregătită şi pentru turiştii străini, însă 20 de state europene încă nu şi-au reluat zborurile spre aeroporturile din Peninsulă.

În Insula Sardinia, este obligatorie completarea unui chestionar în care pasagerul explică motivaţia călătoriei şi eventualele deplasări în interiorul regiunii.

Aceasta este decizia luată de guvernatorul Christian Solinas, care a semnat în această dimineaţă o ordonanţă prin care cetăţenii pot intra pe insulă dacă, pe lângă biletul de avion sau de navă, un document de identitate prezintă şi copia înregistrării călătoriei.

În contextul în care 20 de state europene, printre care Belgia, Danemarca, Finlanda, Rusia, Germania, România, Ungaria, Elveţia şi Malta nu vor relua zborurile internaţionale pe parcursul lunii iunie, Di Maio anunţă că se va deplasa personal în respectivele ţări pentru a discuta cu omologii săi în vederea redeschiderii graniţelor cu Italia.

La 5 iunie, şeful diplomaţiei de la Roma va fi în Germania, iar la 6 iunie, în Slovenia.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply