Ce trebuie sa faci pentru recensamant daca esti in Diaspora

Trebuie sa se participe toţi românii de peste hotare la campania naţională “Recensământ 2022 “? Care sunt criteriile si unde se pot autorecenza?

Românii care au reședința în străinătate de mai puțin de 12 luni trebuie sa intre pe platforma www.recensamantromania.ro pentru a se autorecenza! Cei care traiesc de peste un an in alta tara se pot declara români la recensământul organizat de statul în care se afla.

Pana pe 15 mai se desfășoară Campania de autorecenzarea online în cadrul Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021).

Trebuie să țineți cont de adresa de reședință și nu de cea din buletin, dacă cele două diferă. Dacă aveți mai multe proprietăți, trebuie să le menționați pe toate în formularul de recenzare. Persoanele care nu participă la recensământ vor primi amenzi între o mie și 3 mii de lei.

ATENȚIE! Romanii care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora ,,00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.

Autorecenzarea se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.). Daca aveti nevoie de ajutor puteti solicita autorecenzare online asistata .

Etapele autorecenzarii :

  1. Completarea  formularului de pre-înregistrare
    – se completeaza CNP-ul persoanei de referință şi adresa de email unde se va primi linkul către chestionarul propriu de recensământ
  2.  Detalii despre domiciliu, locuinte si membrii gospodariei
  3. locul de reşedinţă obişnuită, membrii gospodăriei,locuinţe secundare neocupate

Potrivit INS, informaţiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) şi anonimizate imediat după intrarea în sistem.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor se realizează începând de anul trecut în toate statele membre UE, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 763/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului privind recensământul populaţiei şi al locuinţelor şi cu regulamentele de implementare corespunzătoare.

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply