16 milioane de oameni în carantină obligatorie în Italia

coronavirus diaspora italia lombardia 16 milioane de oameni infectati

Autoritățile italiene iau  măsuri drastice în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus. 

Guvernul a hotărât plasarea în carantină a Lombariei și 14 provincii din nordul țării, ceea ce ar putea cauza mari probleme economiei, mai ales că regiunea de nord este  considerată motorul economic al țării.

Provinciile vizate de măsurile de carantină sunt: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso și Veneția.

„Ne confruntăm cu o situație de urgență. Este o urgență națională”, a anunțat premierul Giuseppe Conte într-o conferință de presă, susținută după ora 2:00 noaptea, potrivit Digi24. 

Aproximativ 16 milioane de oameni sunt vizați de măsurile de carantină obligatorie până la începutul lunii aprilie.

De asemenea, sălile de sport, piscinele, muzeele, stațiunile de schi vor fi închise.

 Competițiile sportive se vor ține, dar fără public. Restaurantele și cafenelele vor fi deschise, dar clienții trebuie să stea la cel puțin un metru distanță unul de celălalt, iar nunțile și înmormântările nu vor mai avea loc.

Oamenii trebuie să stea cât mai mult  în case. Persoanele care încalcă măsurile de carantină pot ajunge trei luni în închisoare. 

Magazinele rămân deschise, dar numai de luni până vineri.

De asemenea, printre măsurile anunțate de Guvern s-a hotărât suspendarea tuturor concediilor pentru medici și asistenți, în timp ce  vizitele rudelor în spitale vor fi limitate doar pentru cazurile speciale.

Noile măsuri sunt în vigoare până la 3 aprilie.


Italia este țara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, până acum sunt aproape 6.000 de cazuri confirmate de infectare cu Covid-19 și 233 de decese.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply