Românii care nu respectă regulile carantinei la domiciliu, riscă dosar penal

coronavirus diaspora romania coronavirus diaspora romania

După ce în România a fost confirmat primul caz de coronavirus, mai multe persoane care au revenit pe teritoriul țării din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv, au fost nevoite să intre în carantină. 

Totuși, echipele de control desemnate să viziteze oamenii izolaţi la domiciliu au descoperit că unii dintre ei nu erau acasă.

În timp ce un bărbat care deși tușea violent și a chemat salvarea să îl ia din aeroportul otopeni, a fost lăsat să se îmbarce într-o cursă spre Viena. În Bihor, autoritățile au constat că oameni care trebuiau să stea în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, nu erau acasă. 

Totuși echipele de poliţişti şi medici DSP care au mers într-o vizită inopinată în casele a 30 dintre cei 168 de bihoreni, au aflat că bărbat despre care se credea că nu este acasă, se afla în izolare în altă parte pentru că le dăduse adresă greşită.

Echipele de inspecție nu au reușit să ia legătura nici cu un cetăţean italian, care ar fi trebuit să fie acasă în izolare. 

Acestea nu au fost primele situațiile în care măsura izolării a fost încălcată. În Neamț, Vaslui și Sălaj, trei persoane s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regulilor carantinei. 

Iar în Italia, șase români sunt cercetați pentru că nu au stat în izolare. 

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply