Bursele din întreaga lume sunt afectate puternic

Bursele din întreaga lume sunt puternic afectate după restricţiile dure impuse din nou de mai multe ţări, în contextul pandemiei. În Statele Unite, Bursa de pe Wall Street a închis şedinţa de tranzacţionare în scădere, cu o depreciere semnificativă a indicelui Dow Jones, de aproape 4%.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la bursele asiatice, în timp şi acţiunile marilor companii din Europa se află sub o presiune puternică, din cauza extinderii epidemiei de coronavirus.

Bursele de la Paris şi Frankfurt au atins minimul ultimelor cinci luni din cauza noilor restricţii anunţate de urgenţă de guvernele francez şi german pentru combaterea răspândirii COVID-19.

Banca Central-Europeană ar putea anunţa astăzi noi măsuri de relaxare a politicii monetare, iar Comisia Europeană a propus noi măsuri fiscale pentru a combate impactul pandemiei.

Activitatea economică a scăzut din nou în octombrie în zona euro, sporind îngrijorările legate de o dublă recesiune, pe măsură ce un al doilea val al epidemiei se extinde pe continent.

La Bucureşti, grupul OMV Petrom a anunţat o scădere a profitului cu 70%, faţă de perioada similară a anului trecut. Pandemia de COVID-19 continuă să aibă un impact major asupra evoluţiei economiei globale, afirmă reprezentanţii companiei.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply