Buletinele şi paşapoartele expirate trebuie reînnoite

  Românii care deţin  documente a căror dată de valabilitate a expirat în starea de alertă au la dispoziție 90 de zile pentru reînnoirea lor. Durata acestora a fost  prelungită automat ca și valabilitate pe tot timpul în care România s-a aflat în stare de alertă.

Potrivit statisticilor autorităţilor mai mult de un milion de români au  cărțile de identitate sau pașapoartele expirate. Actele vizate sunt buletine,pasapoarte, permise de conducere și autorizații de conducere temporară.

Până în data de 7 iunie, adică în termen de 90 de zile, acestea pot fi reînnoite fără a plăti amenzi .Autoritățile fac, însă, un apel către populație să nu se înghesuie la ghișee pentru a nu produce blocaje în sistem. Marja de 3 luni de zile este suficientă pentru ca toată lumea să îşi reînnoiască actele expirate. După acest interval de timp, cei care nu au obţinut documente valabile riscă amenzi  cuprinse între 40 și 80 de lei.

Incepând cu 8 martie 2022, după doi ani de pandemie a încetat starea de alerta și  au fost eliminate restricțiile si carantina în România.Masca nu mai este obligatorie nici în spațiile deschise, nici în cele închise. La intrarea în ţară  nu se mai solicită formularul PLF și nici certificatul digital Covid-19.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply