Brexitul! Cât i-a costat de fapt pe britanici

brexit diaspora britanici uniunea europeana brexit diaspora britanici uniunea europeana

Ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană nu a fost deloc ieftină, britanicii au avut de plătit mai mult de 4,4 miliarde de lire sterline (4,6 miliarde de euro) pentru pregătirea Brexit-ului, a informat National Audit Office (NAO), potrivit Agerpres.

Suma de 4,4 miliarde a fost alocată în perioada iunie 2016 și 31 martie 2020 și include 1,9 miliarde de lire cheltuieli de personal, 1,5 miliarde pentru punerea în aplicare de noi sisteme şi infrastructuri şi 288 de milioane pentru angajarea consultanţilor externi, precizează controlorul de conturi publice britanice, NAO.

În perioada de critică din octombrie anul trecut, aproximativ 22.000 de persoane lucrau pentru pregătirea Brexit-ului, inclusiv asupra unei eventuale absenţe de acord cu UE („no deal”).

Regatul Unit a devenit la 31 ianuarie prima ţară care a părăsit Uniunea Europeană.

Până la sfârșitul anului este prevăzută o perioadă de tranziţie, în care regulile comunitare continuă să se aplice, pentru a le oferi Londrei şi Bruxelles-ului timp în încercarea de ajunge la un acord asupra relaţiei lor post-Brexit.

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply