Vinul roşu are beneficii uimitoare asupra sănătăţii, protejând organismul împotriva unor boli precum Alzheimer şi Parkinson, indică rezultatele unui studiu internaţional efectuat recent. Oamenii de ştiinţă explică faptul că substanţele conţinute în vin încetinesc procesele de distrugere a celulelor.
Experţi din Spania, Statele Unite şi Regatul Unit au realizat o cercetare care arată că un consum regulat de vin reduce riscul bolilor neurodegenerative.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, vinul roşu conţine componente care, trecând prin intestine, formează acizi speciali cu rol de protecţie a neuronilor împotriva unor substanţe nocive. Astfel, aceste componente ajută la prevenirea leziunilor celulare legate direct de dezvoltarea bolilor neurodegenerative.
În cursul studiului, experţii au descoperit că cel mai activ este acidul 3,4-dihidroxifenilacetic, capabil să protejeze celulele atât în concentraţii scăzute, cât şi în concentraţii mari.