Beneficiile consumului de rodii

Rodiile sunt cunoscute omenirii din cele mai vechi timpuri, însă în ultimii ani, acest fruct a devenit extrem de popular datorită proprietăţilor sale utile descoperite de oamenii de ştiinţă.

Se crede că perşii au fost primii care au cultivat rodii, iar ulterior, acestea s-au răspândit în sudul Europei. În Egipt, aceste fructe au apărut în jurul anului 1.500 î.Hr, fiind venerate şi considerate un medicament indispensabil şi un aliment de valoare. Dovadă în acest sens sunt desenele arborelui de rodie găsite pe pereţii mormintelor antice.

Pentru oamenii din epocile trecute, rodia simboliza viaţa după moarte, bogăţia, prosperitatea şi fertilitatea, fiind utilizată în timpul ritualurilor de nuntă, ceremoniilor, sărbătorilor.

Acest fruct este bogat în antociani şi polifenoli, care blochează radicalii liberi. Antioxidanţii sunt benefici pentru piele, o protejează de razele ultraviolete şi accelerează regenerarea acesteia.

Sucul de rodie este util pentru sistemul imunitar, circulaţia sângelui şi pentru normalizarea nivelului de colesterol din organism. Consumul regulat de fructe reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Uleiul cosmetic preparat din rodie este o sursă de antioxidanţi, cu efecte miraculoase pentru sănătatea şi aspectul pielii, putând fi aplicat pe zonele delicate ale feţei, gâtului, decolteului.

Rodiile sunt recomandate pentru pielea uscată, pigmentată, cu riduri şi în tratamentul acneei. Substanţele active conţinute de rodie stimulează producţia de elastină şi colagen în celulele pielii, făcând-o netedă şi catifelată.

Rodia este extrem de utilă pentru circulaţia sângelui prin suprimarea proceselor inflamatorii şi reduce riscul de cancer de piele, susţin experţii.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply