Barcelona permite redeschiderea centrelor comerciale la 30% din capacitate

Barcelona şi celelalte provincii din regiunea Catalonia permit de astăzi redeschiderea centrelor comerciale la 30% din capacitate. Regiunea Catalonia a raportat peste 900 de noi cazuri în ultimele 24 de ore şi 19 decese asociate COVID-19. Mai mult de 1.500 de persoane sunt internate în spital, din care aproape 350 la terapie intensivă.

Deşi datele indică o creştere a ratei de infectare, guvernul regional a permis redeschiderea centrelor comerciale care au fost închise mai mult de o lună. Capacitatea este limitată la 30% şi se va încerca evitarea aglomeraţiei şi a cozilor.

Activităţile culturale pot fi şi ele reluate, dar cu 50% din capacitate şi rămân în vigoare restricţiile de acces în regiune. Şi în Ţara Bascilor se redeschid, după o lună, barurile şi restaurantele, cu limită de capacitate de 50%.

Pentru că Madridul şi-a exprimat îngrijorarea că nu vor fi suficiente vaccinuri, ministrul sănătăţii, Salvador Illa, a anunţat astăzi că Spania va avea doze suficiente şi chiar mai multe decât cele necesare, astfel încât să trimită şi în alte ţări unde este nevoie.

Campania de vaccinare va începe în 4 ianuarie, când majoritatea populaţiei va fi încă în vacanţa de sărbători – a precizat ministrul sănătăţii. El a mai spus că nu toate cele 140 de milioane de doze care îi revin Spaniei vor sosi în primele zile ale anului viitor.

Primele persoane care vor fi vaccinate sunt angajaţii din sănătate şi persoanele în vârstă internate în cămine, grav afectate de pandemie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply