Bărbat cercetat pentru că ar fi pus în circulație bacnote false de 200 de euro

Un bărbat din Iaşi este cercetat de poliţişti după ce ar fi pus în circulaţie bancnote false de 200 de euro, pe care le-ar fi comandat de pe internet, iar în urma unei percheziţii domiciliare, din locuinţa sa au fost ridicate 55 de astfel de bancnote.  

Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au efectuat o percheziţie domiciliară în locuinţa suspectului, din municipiul Iaşi, dosarul vizând punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi tentativă la înşelăciune. 

„Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit că, la data de 20 aprilie 2021, doi bărbaţi s-ar fi deplasat la un punct de schimb valutar din municipiul Iaşi. Sub pretextul unui împrumut ulterior de bani, unul dintre bărbaţi l-ar fi determinat pe celălalt bărbat să schimbe două bancnote în cupiură de 200 de euro, fără ca acesta să cunoască faptul că bancnotele sunt false. Bărbatul ar mai fi avut asupra sa trei bancnote falsificate de 200 de euro şi ar mai deţine la domiciliu alte 55 de bancnote falsificate, în cupiură 200 de euro, pe care le-ar fi comandat de pe internet”, se arată în comunicat.  

Suspectul a fost audiat, iar poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. În legătură cu acest tip de bancnote falsificate, Poliţia Română informează că la nivelul Oficiului Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă se efectuează activităţi de monitorizare a fenomenului de punere în circulaţie a bancnotelor ce conţin inscripţii suplimentare. 

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply