Avram Iancu va traversa înot Canalul Bristol !!!

           Avram Iancu doboară record după record. De această dată  va  traversa înot, în premieră națională, Canalul Bristol, pe ruta Glenthorne – Porthcawl, în lungime de 28 de kilometri.

           Se anunţă o cursă dificilă nu doar din cauza distanşei ci şi a temperaturii scăzute a apei.  Apa din Canalul Bristol este și mai rece decât cea din Canalul  Mânecii cu până la 1-2 grade Celsius, ajungând undeva între 15-16 grade.

           Cursa  este programată  în data de 21 iulie, începând cu ora 9, de către Bristol Channel Association, entitatea juridică care guvernează înotul în acest canal și care organizează traversarea în mod oficial. Avram Iancu estima pe pagina sa de facebook,  o cursă cu o durată între 12-15 ore de efort încontinuu.

           “ Îmi era atât de dor de o traversare înot în care să nu am absolut nicio implicare în logistică. Pilotul, copilotul și OBSERVATORUL sunt englezi. Înotul se va desfășura după toate regulile de marathon swim.

Cu puțină șansă (95 % șanse), un YouTuber român stabilit în Anglia va face un podcast de excepție care va imortaliza traversarea pas cu pas; îmbarcarea, verificarea echipamentului de înot, casca, ochelarii, dar mai ales slipul, interviu cu pilotul care va explica ce se întâmplă din punctul lui de vedere, interviu cu observatorul oficial, vom vedea cum se completează o fișa de observare, ce se scrie în ea și când, verificarea hranei, măsurarea temperaturii apei, numărarea periodică a ritmului în care dau din brațe și multe altele.

Fiind o acțiune în Anglia mă cuprinde nostalgia și voi face deplasarea acolo ca pe vremuri: cu un autocar de linie, luându-mi o zi și 23 de ore. Astfel, nu vreau să uit de unde am plecat și mai ales îmi doresc să retrăiesc emoția traversării Canalului Mânecii cu feribotul. “ a mărturisit Avram Iancu pe pagina sa de facebook.

            Avram Iancu nu este la prima sa cursă .Deţine un palmares impresionant.A fost  recompensat cu premiul „Performance of the Year 2021″. Prestigiosul trofeu , acordat pentru cea mai buna performanta a anului trecut a fost conferit de  Asociatia inotatorilor in ape deschise.

           In 2016 a devenit primul român care a traversat Canalul Mânecii fără a purta costum de protecţie, din neopren asa cum se echipeaza cei care intra in apa rece. Un an mai tarziu, in 2017 a traversat Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră.

A doborât mai multe recorduri de anduranță  : un record românesc absolut a lungimii reprizei de înot după durată: 36 de ore şi 28 de minute si un record naţional de distanţă, 107,3 km.

            Avram Iancu nu s-a oprit aici si a terminat pe locul trei ultramaratonul Arctic, o cursă epuizanta  (castigata in în ultimii trei ani de Tibi Ușeriu).Cel mai dificil maraton din lume, de 611 km şi s-a desfăşurat în condiţii extreme în Canada, dincolo de Cercul Polar.

Credit foto şi info https://www.facebook.com/iancu.avram.5

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply