Autorul crimei de la Nyíregyháza, pus sub acuzare în Ungaria

Parchetul Judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg l-a pus sub acuzare, pentru crimă, pe bărbatul care a tras focuri de armă la Nyíregyháza şi, din gelozie, şi-a ucis iubita cu un pistol, deţinut fără permis de port armă, rănindu-l grav şi pe soţul acesteia, în anul 2016, la Nyíregyháza.

Potrivit comunicatului remis agenţiei ungare de presă MTI, luni, de prim-procurorul György Martossy, bărbatul din România a lucrat ca medic în Ungaria. În 2012, a făcut cunoştinţă cu femeia, pe care ulterior a ucis-o, şi cu care a avut o relaţie amoroasă. Ulterior s-au despărţit, însă bărbatul nu a acceptat acest lucru şi a continuat să o caute atât personal, cât şi telefonic.

În cele din urmă, în data de 31 august 2016, s-a dus la casa victimei cu pistolul, pentru care nu avea permis de port armă, a împuşcat femeia în cap şi pe soţul acesteia. Femeia a decedat pe loc, viaţa soţului a fost salvată, dar acesta a rămas cu o dizabilitate permanentă, cu o deteriorare severă a stării de sănătate, iar membrele stângi i-au fost paralizate.

În ziua crimei, făptaşul a fugit în România, unde a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru port ilegal de armă şi a fost eliberat în august 2019. După aceasta, autorităţile române au predat acuzatul Ungariei şi, de atunci, acesta se află în arest în Ungaria.

Parchetul a pus sub acuzare bărbatul pentru tentativă de omor cu premeditare cu mai multe victime şi a cerut instanţei condamnarea cu închisoare pe viaţă, cu condiţia să fie examinat dacă poate fi eliberat condiţionat, cel mai devreme după 35 de ani, se arată în comunicat.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply